Apr 27, 2011

Buborék(t)rend újratöltve / Bubble matrix reloaded

Ezúttal kékben, és komplett szettként.

-------------------


This time in blue, here is a complete set.



Lyukasak / Holes in the wall

Némelyik vár már egy ideje... És még vannak páran :)



Apr 25, 2011

A boldogság kék madara / The Blue Bird of Happiness

(ez is én vagyok, nem megtévesztés :))
Még régebben készült ez a lánc, nekem nagyon tetszik, évek óta őrizgetem egy doboz mélyén, eddig nem volt szívem megválni tőle...
-------------
(yes, this is me, too :))
I made this necklace a couple of years ago. I like it very much and have been keeping it in a small box for years. I guess I haven't had the heart to part with it yet.






Apr 23, 2011

Boldog Húsvétot - Happy Easter - Καλό Πάσχα!

... Kívánok ezekkel a hmm, nemtökéletes (saját gyártmány, én meg nem vagyok profi :D) piros és márványos tojásokkal mindenkinek, aki erre jár :)



És még megmutatom, miket fog - többek között - holnap megtalálni a kisfiam, ha ügyes lesz (nem lehetett nem csinálni fehércsokis dinókat, mert már tavaly is volt velük játék, idén már várja, hogy legyen :))

Dinók "sima" natúr és "nyerő" piros marcipántöltelékkel. Plusz még tojások :)

De hogy jövőre mit fogok kitalálni?...

Apr 21, 2011

Egy marék...

...fülbevaló:



...gyűrű:
A balszélsőre már le is csaptak, még éppen le tudtam fotózni :)
...és nyaklánc:

Újabb tengerbuborékok - Θάλασσα, θάλασσα

Egyre jobban kidolgozódik ez a téma, de még nem unom, annyira tetszik ez a türkiz-tengerkék-csillogó zöld kombináció :) A lánc egy zuhanyzásnyi időt töltött el a meskán :)))

Apr 18, 2011

Hétfői tervek :)

Gondoltam, csatlakozom én is Vadjutka mai posztjához, és elkezdek terveket szisztematikusan koholni. 
Egyrészt, amiről ő is ír, hogy tudniillik a csomagolás, már engem is foglalkoztat egy ideje, vannak ötleteim is, de egyelőre csak félmegoldásokig jutottam. Tehát ez egy fontos, megoldandó kérdés, és pont azok merültek fel bennem is szempontként, amiket ő ír: hogy ti. valami rám jellemző csomag legyen, bírja a postával együtt járó strapát, és lehessen használni később is. Úgyhogy ezügyben várom az építő jellegű javaslatokat, ha valakinek van ilyen :) (közben persze én is ügyködöm)
Másrészt az állandó ötleteléssel kell valamit kezdeni: már van egy rajztömböm, amibe szoktam firkantgatni ötleteket, de valahogy rendszerezni kéne ezeket. Ez tehát a kettes számú feladat. 
A hármas számú, és egyelőre most az idő miatt a legfontosabb: marcipántojások és fehércsokidinók készítése, hogy legyen mit keresgélnie a gyereknek a hétvégén :)

A többit meghagyom legközelebbre :)

Tejcsokis erdő

(nem jutott eszembe jobb...) Ennek a barnája pont olyan színű, mint egy finom tejcsoki... Erről a zöld üvegről meg mindig erdőre asszociálok, nem tehetek róla :)

Apr 17, 2011

Wampos gouba

Nnnah, ma csak összejött. El tudtam menni a Wampra, éspluszráadásul át tudtam rohanni a Goubán is. 
Az előbbin szép komótosan slattyogtunk át, egyrészt a nagy tömeg, másrészt D lába miatt. Őszintén szólva vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban, de ennek lehet részben az az oka, hogy más blogokon már olvastam, hogy hogy is működik ez az egész, és nem feltétlenül maradéktalan jó érzéssel töltöttek el az olvasottak. Másrészt utálom a tömeget :D Viszontviszont végre élőben meg tudtam nézni-tapogatni Móró Barbi csodaszép gyöngyeit, köztük a régóta csodált gyönyörű békáit. Úgyhogy kértem is egy olyat, amilyet kitaláltam, hogy szeretnék nekem-magamnak, már csak várnom kell rá :) Vadjutka szintén nagyon szép (nekem legalábbis tetszenek :)) ékszereit is élőben meg tudtam nézni, kétszer is végigtapogattam az asztalát. Egy baj van csak az ékszereivel - hogy magamon nehezen tudom elképzelni őket, pedig egyébként némelyik nagyon tetszik. No de én egyébként nem vagyok ékszerezős, mostanában kezdtem csak el hordani mindenfélét - lehet, hogy ezügyben is "növök" még :) 
Aztán a mindenféle juhsajtok és csípős szószok és pestok végigkóstolása után hazaindultunk, de mivel a villamosig sokat kell menni, és D lassan tudja csak ezt művelni, én elszaladhattam (szó szerint körülbelül) a Gozsdu-udvarba. Hát azt el se tudom mondani, hogy mennyivel sokkal jobban bejött nekem az a bazár, a hangulat, a hely, egyáltalán, az egész. Valahogy sokkal emberközelibb. :) És rosszalkodtam, és beszereztem a harmadik bordó virágocskás tűzzománc franciacsatomat (az első kettő valahol a "tuti" helyen van... de már a második is így lett). És amitől egészen feldobódtam (ha ez még lehetséges volt a békák után :)), beszéltem SzarvasMicivel, úgyhogy szarvasmicis sünim is lesz - igaz, erre is várni kell egy ideig, de nem sietek :) Kár, hogy úgy kellett rohannom, rendesen végig se tudtam tapogatni egy csomó helyen a kínálatot, pedig még sok érdekeset láttam. Sebaj, majd legközelebb nem férfitársasággal megyek ilyen túrára :)
És még egy csomó mindent kihagytam, hogy pontosan mi tetszett, de ennyit már csak ne locsogjak... :)

Konfettis gyűrűnekvaló

Ez is véleményes, hogy jó lesz-e a leendő gazdájának (a szett többi része éppen a kemencében alakul :))

Véleményesek

Süsü voltam. Bőszen szoktam az egyes üvegek közötti kémiai reakciókat kihasználni, és most nem gondoltam rá, hogy lesz :( így hát ennek a két ezüstakasztóval készült fülbevalónakvalónak a felső vége ilyen sötét, és kicsit ezüstösen csillogó lett:

Eszem sárgája

Ez meg csak egy zöldcsíkos :)
Vakarom a fejem. Szerintetek?

Zsuzsának

...készült ez a lila szett. Egyelőre szerelékek nélkül, véleményezésre teszem ide :)


Apr 16, 2011

Koprodukció

Amíg sülnek ki a sütnivalóim, megmutatom az első "beépített" üvegemet:

Nóri barátnőm munkája. Szerintem lesz még több is :)

Apr 15, 2011

Lógós zöldek

Elkészült az első pár lógós fülbevaló, a zöld csíkos gyűrű-lánc szetthez:




 Már a fejemben van a folytatás :) (csak a lógva fotózásra kellene kitalálni a tutit...)

Apr 14, 2011

Kockaság :)

Úgyis le lettem nemrégiben kockázva :)


(és még vannak ötleteim erre a témára is... úgyhogy folytköv ;))

Apr 13, 2011

Nyárias

Könnyű nyárias szett. Nagytestvére is lesz hamarosan, legalábbis dolgozom rajta (meg még annyi mindenen, csak idő is kéne :))

Apr 10, 2011

Sárga rombusz

Megtaláltam :) És nem is felejtettem el lefotózni! Sőt, összeraktam a fotosátrat is :)


 Gyűrű is tartozik hozzá, vagy akár hozzá:

Bárányfelhő-bodorítók

Nyaklánc, gyűrű és fülbevalók. Kék alapon felhőminta :)


Apr 9, 2011

Recikla :)

Van egy dobozkám (vagyis most már egyre több, mert még szortírozok is :D), amiben a maradék, nemjólsikerült, nemúgyeltört, stb. üvegeket tartom. Időnként áttúrom, hogy mit süthetnék ki belőle... Most ezt sütöttem: 


(őbelőle pontosan ilyen több biztosan nem készül :))

Zöldcsíkos

További változat a zöld csíkos témára :)


(fülbevaló is lesz hozzá nemsokára, kísérleti jellegű :))

Apr 8, 2011

Kékek feketén

Acélkék sodronyt kapott ez a kétféle kék alapon fekete foltos nagy medál. Ő is régebbi, csak megbújt az egyik dobozban. Néha jó rendet rakni, kincsek bukkannak elő :)

Vidám csíkos

Sötétpiros organzára tettem ezt a piros-sárga-fehér csíkos hosszúkás medált. Nyárra pont jó lesz :)

Kavicsok

Frissen sült kavicsok tegnap estéről, rendelésre. Ha tetszik a leendő tulajdonosaiknak, fülbevalóvá avanzsálnak. :)
Manna tavasz- és tengerbuborékosai

Nóri kavicsai, a már elkészült medáljához és gyűrűjéhez

Sharan buborékos kavicsai

Sharan buborékos-áttetsző láncai

Elkészültek ők is, egy rózsaszínes-picibuborékos organzával, és egy pirosas-narancsos-buborékos sodronnyal:


Manna tengerbuborékos lánca

Ezüst sodronyon Manna következő buborékos lánca, aminek a medálja már volt

Apr 6, 2011

Tavaszi reggel

Egy régebben készült, kisebb darab a tavaszbuborékos sorozatból, csak egyrészt kicsit bujkált, másrészt most találtam hozzá való, visszafogott kis láncot.


Apr 5, 2011

Hadrendbe álltak

Íme az első adag felvértezett fülbevaló, csatasorba állítva:

Az egyes számú hadtest

Tisztek közelebbről

Folyt. köv :)

Színes-foltos pöttyöspannák

Ez a fajta "mintázat" is nagyon tetszik, bár nagyon pepecselős, szívesen el szoktam bíbelődni vele. A sárga újabb kísérletezés eredménye, és azóta más színű is lett (csak az még nincs leképezve).



Fülbevalók is készülnek hozzájuk - nagy levegőt vettem, és csináltam jó néhány bedugós fülbevalót. Képek lesznek hamarosan ezekről is. :)

Apr 4, 2011

Nem rakoncátlan :)

A tegnap reggel kiszedett üvegek száradtak a konyhaasztalon pucolás után, rátalált közben a kisfiam, és kirakósozott egyet. (a képminőségért én kérek elnézést, de nem akartam elmozdítani az asztalról :))
Ez egy utánfutós kamion, ami fát szállít, a farönköket (a barna-zöld négyzetek) pedig két oldalról a rakoncák támasztják (a fekete pöttyök). Mondta a hétéves :)

Apr 3, 2011

Fekete mandzsettagombnakvalók

Őket kérték, elkészültek, íme :)


Remélem, tetszeni fognak a leendő gazdáiknak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...