May 30, 2011

Legújabb zöldcsíkok - Latest green stripes

Egy szerpentines, és egy tejcsokis-erdős.

One with a zigzag and another from the milk chocolate forest series :) 

És még egy fülbevaló is: 
Plus a pair of small stud earrings:

May 27, 2011

Kísérletek - Experiments

Először jöjjenek az egész jól sikerültek. Hozzá kell tennem, hogy (szerintem) a dróthoz mindig béna voltam, a múltkor az egész készletemet odaadtam Nóri barátnőmnek, mert nekem úgyis minek. :D Aztán most már eluntam, hogy annyi ötletem lenne lógós fülbevalóra, de az akasztó-problematikát nem tudtam még megoldani úgy, hogy meg legyek elégedve teljesen (a ragasztósok nem mindegyik üveghez jók, a beleolvasztósokkal szintén ez a baj. Persze tudom, annyi bajom van :)). Így hát tegnap hirtelen felindulásból vettem egy tekercs ezüstözött drótot, és ezeket követtem el.


First let's see the ones that turned out quite well. I must tell you in advance that I (think that I) have always been clumsy with wire. So a couple of weeks ago I gave all my wires to my friend Nóri after going through my beading stuff, thinkin' that I wouldn't need them anyways :D Then these past few days I got tired of the fact that I have lots and lots of ideas for dangle earrings but could not find a solution for the bail problem. I can't use glue-on bails for every and any glass (mostly for size reasons) and the same goes for fusing a piece of wire into them (I know I'm difficult :)). So yesterday I popped into an arts & crafts store, bought some silver-plated wire and committed these:

Csigabigások / Coils
Hát ez meg hm. Csak azért rakom ide, hogy lehessen mosolyogni :D Első befoglalás-próbálkozás - messze vagyok még VeraNásfától és Kricsár Ancsától, az biztos :D Arra azért büszke vagyok, hogy félúton nem hagytam az egészet a csudába.


Well, and then this one... I'll just show it so that everyone can have a good laugh :D This is my first try of wire-embedding a cabochon. I'm pretty far away from VeraNásfa or Kricsár Ancsa, that ispretty sure :) I'm proud of myself, though, that I didn't just stop halfway through.
Első drótos izé / My first wire thingie
 

Vadiúj buborékok - Brand new bubbles

Hogy lássátok, nem csak tervezek, hanem néha végezek is :) Ezeknek most nagyon örülök, és még készültek másmilyenek is tegnap, csak fel kéne "öltöztetni" őket.

Just to show you that I'm not only making and making plans but going through with (some of..) them :) I'm really happy with these and I also made some more yesterday but those still need to be "dressed up".

 
Ametiszt / Deep plum
Ezt egy kedves ismerős kérte, kétféle árnyalatú is lett (egy egészen babakék, és ez a picit sötétebb). Szerencsére nem nekem kell majd választanom :)
I was asked to make a light blue bubbled set, so I came up with two (the other is baby blue, this is a bit darker). Fortunately it's not me who will have to decide between the two :)
Áttetsző égkék medál / Transparent sky blue pendant
 Ez a piros is rendelésre készült, nem volt egyszerű szülés... De megvan :) 
This red one was custom-made as well: I had a heck of a time with it, but finally I'm done :)
Élénk piros / Bright red
Nem vagyok egy nagy rózsaszínes, de ezek határozottan tetszenek. Még az is lehet, hogy egy hasonlót megtartok magamnak ;)
I'm really not a pink-loving girl but I must say I just love the colour of these. I might even keep one of these for myself ;)
Sötétrózsaszín medál / Cranberry pink pendant

Sötétrózsaszín gyűrű / Cranberry pink ring

Bazár :)

Ideörömködöm: Vadjutka betett a Design Bazár mai egyik "nyálcsorgató" válogatásába:

Forrás: Design Bazár
Ezúton is köszönöm neki! :)

Bordó acélkékkel - Bourdon with steel blue

Egy kedves vásárlóm adta az ötletet, hogy ezt a két színt együtt próbáljam ki. Egész jó lett :)

The idea to use these two colours together came from a customer of mine. I tried it, and I think it turned out to be pretty good :)


May 25, 2011

And now for something completely different - Tokaj

Péntektől vasárnapig nem voltunk itthon - így persze megint alig tudom utolérni magam, de sebaj. Voltunk Tokajban, kirándultunk (= kullancsot gyűjtöttünk), fotóztunk, és persze borkóstoltunk.
We weren't home for the weekend - which means I still can't catch up with myself but such is life :) We've been to Tokaj, hiked (= collected ticks), took pictures and, of course, tasted wine :)
Tokaj a Kopasz-hegy oldalából - Panoramic view of Tokaj from the Bald Hill

Nagyon finom Cuvée a Hímesudvarban - Very nice Cuvée at the Hímesudvar winery
És vonatoztunk is, de ez egy külön történet, én mindenesetre virágokban gyönyörködtem:
And we trained (travelled by train, that is), but that is a completely different story; anyways, I went looking for some lovely flowers:

Pipacsok - Poppies

Bakszakáll - Goatsbeard

Illatos bodza - Fragrant elder flowers

Selyemkóró magja (gyönyörű, csak ökológiai szempontból nagyon ártalmas) - Milkweed seed (beautiful but ecologically quite harmful)

Zsurlóbóbiták - Horsetail heads

May 19, 2011

Buboréktesók / Bubble brothers

Van új is, és nem olyan új is, de úgy tetszettek együtt :)

Some are brand new and some not, but I really liked the sight of them together like this :)


May 18, 2011

Buborék rózsaszínben / Bubbles in pink

Buboréktrend ismét újratöltve :) Nem igazán vagyok rózsaszínes típus, de ennek nagyon szép színe lett. A hozzá illő nyaklánc medálja már hűl. :)

The bubble matrix is reloaded again :) I'm not exactly the pink-lover type but this colour turned out to be really lovely. The cab for the matching pendant is already cooling in the kiln :)

Már a meskán :)

May 16, 2011

Hétfői tervek / Monday plans

Pár hét kimaradt (no nem a tervezésből, hanem a hétfői ilyen témájú posztokból, amiknek az ötlete Vadjutkától származik), pedig tervek voltak. Annak rendje és módja szerint firkantgatom a füzetembe, csak az olyan nagy, hogy nem mindenhova tudom cipelni magammal - jelentem, ma nem felejtettem el egy kisebb, helyes jegyzetfüzetet betenni a táskámba (tehát ez már nem is terv, hanem megvalósulás).
Viszont: kezd eluralkodni a káosz az asztalomon (ami nálam "műhely"-ként funkcionál, tekintve hogy nincs akkor a lakás, hogy különálló kis birodalmam legyen), és ráadásul rajtam a gyűjtőszenvedély is, úgyhogy az üveges tubusok, dobozok és üvegek teljesen ellepik az asztalt, a padlót, és a nagy polcot. Ezért vettem tegnap három kis fűszertartó polcocskát. Most a feladat kigondolni, hogy fog odaférni a falra az íróasztal fölé, és berendezni a szépen üvegcsékbe rendezett porokkal-fritekkel. A pálcáknak vázát szereztem (nagy eredmény, hogy nem felejtettem el, tekintve, hogy felírni a listára viszont elfelejtettem), és már benne is vannak, juhé! Már csak nagyobb asztal kéne, hogy elférjen rajta :)
A másik terv, aminek a héten neki kell vágni: a már bevált és elég népszerű tavasz- és tengerbuborékos sorozat után újabb színváltozatokat kísérletezni ki randombuborékügyileg :)
Hát ennyi :)


I missed a couple of weeks of Monday planning (well, not the planning but the posting part that originally came from Vadjutka, to be exact :)) even though I have had tons of plans. I keep writing and drawing and doodling in my trusty little notebook, which, in fact is not so little so I can't take it to everywhere with me. But - and I'm really proud of myself for this - today I didn't forget to put a smaller handy notebook in my bag. So this plan already got to the realization phase. :)
BUT: chaos is starting to take over my desk (which is my er... "studio"- unfortunately we don't yet have a house with a completely separate little world for me) and what is more, my collecting mania results in the appearance of more and more jars, tubes and boxes of glass, covering the entire desk, the shelves and sometimes the floor as well... So I bought three little shelves  - I only have to figure out how I will squeeze them in between the desk and the lower shelf - Task To Be Resolved #1. I also got a vase for my glass rods and stringers - I would only need a larger desk to have a place to put it to :D
Task #2 for the week is to concoct new colour versions of the quite popular random bubble series
Well, that's about it, I guess :)

May 15, 2011

Rend-es és rend-etlen buborékok / Bubbles in order and disorder

Világos orgonalila mátrixos és rendetlenbuborékos ametiszt színű. Az utóbbi csak két napig volt nálam, mert lecsaptak rá :)

Bubble matrix in dusty lilac and disorderly bubbles in deep plum. I only had the latter for two days and then it was taken :)

Már a meskán

Ő meg már nem nálam lakik :)

May 13, 2011

Krikszkrakszok / Doodles

Gyorsan kihasználom, hogy végre magához tért a blogger.

I'll quickly take advantage of the fact that blogger managed to recover.

:)


Ő már a meskán van

May 11, 2011

Nagy tavaszbuborékos gyűrű / Large spring bubble ring

Liongirl kérésére :)Kisbuborékos áttetszők / Transparents with small bubbles

Egy kék, egy piros. Ez utóbbihoz gyűrű is lett. És tervezem a hasonló rózsaszínt és csillogó sötétzöldet is (ha már tegnap nagyobb adag csudaszép üvegem érkezett :)). Csak idő kéne, sok!

------------------------------

One royal blue and one red. I also made a ring for the latter. And I have plans for similar pink and glittering green pendants, too - I have to use those beautiful glasses that I received yesterday :) I'd only need time, a lot! 

May 8, 2011

Pöttyösek / Dots

Lilák és égszínkék / Purples and sky blue

Édességek / Sweeties

Piros és fehér / Red and white

Kék-fehér / Blue and white

May 3, 2011

Labirintus vagy pókháló? / A-mazed or spiderwebbed?

Újabb kísérletezésbe kezdtem (bár volt már egy ilyen, de az csak úgy terv nélkül), ennek is lesz folytatása szerintem :)
-----------------------------------
I got into another set of experiments (although this was not the first time). I guess I will make some more of this kind :)


(ennél sokkal szebb mélyvörösek, csak egyszerűen nem tudok olyan színt a CCD-re varázsolni, hiába minden :( :S)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...